AKTIVITI UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN
btm-left.pngbtm-right.png
btm-left.pngbtm-right.png
SLIP MENDUDUKI PEPERIKSAAN NOVEMBER 2017
Assalammualaikum...

Slip Menduduki Peperiksaan November 2017 telah dibuka untuk dimuat turun dan dicetak oleh pelajar mulai 1 November 2017. Kepada semua pelajar (termasuk pelajar yang ditahan slip menduduki peperiksaan November 2017 sebelum ini) sila berbuat demikian, selewat-lewatnya sebelum atau pada 4/11/2017, jam 3.30 petang.

Kepada semua pelajar yang ditahan slip menduduki Peperiksaan November 2017, pihak Unit Peperiksaan dan Penilaian mengucapkan tahniah di atas kehadiran anda ke Taklimat Khas Peperiksaan November 2017 pada 3/11/2017, pada jam 9.15 pagi di Anjung Ilmu 22.

Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu mengucapkan selamat menduduki peperiksaan November 2017 kepada semua pelajar.

Harap Maklum dan terima kasih.

btm-left.pngbtm-right.png
PERUBAHAN SLIP MENDUDUKI PEPERIKSAAN NOVEMBER 2017
Bagi makluman semua pelajar IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka....

Anda semua dikehendaki memuat turun dan mencetak semula Slip menduduki Peperiksaan November 2017 di iTEMS mulai 1 November 2017 (Rabu). Ini disebabkan terdapat masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan. Sila berbuat demikian sebelum atau pada 5 November 2017 (Ahad). Slip tersebut perlu dibawa oleh anda ke dewan/bilik peperiksaan sepanjang Peperiksaan November 2017 berlangsung. Pada slip, tertera tarikh dan masa peperiksaan, sila pastikan anda berada 30 minit awal di depan bilik/dewan peperiksaan sebelum peperiksaan bermula. Selain itu, sila pastikan anda duduk mengikut nombor meja yang tertera pada slip menduduki peperiksaan tersebut. Kerjasama anda semua amat dihargai dan segala kesulitan amat dikesali. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
PEPERIKSAAN NOVEMBER 2017
Semua pelajar sila ambil perhatian!

Kepada pelajar program ( PISMP bagi ambilan; JUN 2016, JUN 2014, JANUARI 2014 ) , (PPISMP AMBILAN JUN 2016) dan PDPM Permata Ambilan JULAI 2016 sila muat turun JADUAL PEPERIKSAAN NOVEMBER 2017 dengan klik pada pautan link di bawah :

1. JADUAL PPISMP AMBILAN JUN 2017
2. JADUAL PISMP AMBILAN JANUARI 2014
3. JADUAL PISMP AMBILAN JUN 2014
4. JADUAL PISMP AMBILAN JUN 2016
5. JADUAL PDPM PERMATA AMBILAN JULAI 2016

Selepas muat turun dan cetak, sila semak ralat. Sekiranya terdapat ralat, sila ke Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka untuk semakan dan pembetulan.

Selain itu, para pelajar mengikut ambilan di atas yang mengambil Peperiksaan November 2017, sila cetak slip menduduki Peperiksaan November 2017 di ITEMS . Sila cetak slip peperiksaan tersebut untuk dibawa semasa peperiksaan November 2017 dijalankan.

Untuk makluman semua, tarikh Peperiksaan November 2017 ialah pada 6 November 2017 hingga 24 November 2017. Kerjasama anda semua amat dihargai. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Melengkapkan CDL iTEMS
Kepada semua pelajar PISMP Ambilan : Jun 2015 dan Jun 2016, sila lengkapkan EXIT CDL dan IPPK (LAM-PT-05-03) di dalam iTEMS bermula 5 Oktober 2017 dan selewat-lewatnya sebelum atau pada 30 Oktober 2017. Sila lengkapkan segera bagi mengelakkan nama anda tercicir. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
MENGISI MARKAH KERJA KURSUS BAGI PEPERIKSAAN NOVEMBER 2017
Perhatian!

Merujuk takwim iTEMS, diminta kepada semua pensyarah untuk mengisi markah Kerja Kursus ke dalam iTEMS mulai 1 Oktober 2017 dan selewat-lewat sebelum atau pada 25 Oktober 2017. Sila pastikan markah yang dipindahkan ke dalam iTEMS ialah per-seratus (100%) dan sila pastikan tidak berlaku ralat. Kerjasama tuan/puan amat dihargai dan diucapkan dengan jutaan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat Peperiksaan Mei 2017 (PELAJAR)
Makluman kepada para pelajar yang tidak menghadiri taklimat pelajar bagi Peperiksaan Mei 2017 (Tidak Hadir Bersebab) terutama kepada para pelajar PISMP Ambilan Januari 2014 yang berpraktikum sebelum ini disertakan bahan taklimat peperiksaan untuk rujukan dan panduan para pelajar sebelum menduduki pepeirksaan. Harap maklum dan terima kasih.

>>KLIK 01 (Muat Turun)

>>KLIK 02 (SLIDE SHOW sahaja)
btm-left.pngbtm-right.png
Penggunaan Borang CAR dan PAR bagi tahun 2017
Tuan,

Dengan hormatnya, saya ingin menarik perhatian tuan berhubung perkara di atas.

2. Berdasarkan dapatan Audit bil. 1/Tahun 2017, Unit Peperiksaan dan Penilaian (UPP) dikehendaki menguatkuasakan penggunaan borang MSISO LAM-PUP-02 [Prosedur Tindakan Pencegahan (PAR) dan Laporan Cadangan Tindakan Pembetulan (CAR)] dengan serta merta.

3. Sehubungan dengan itu, pihak tuan perlu akur dengan segala arahan Ketua Unit Peperiksaan dan Penilaian (KUPP) dari semasa ke semasa berkaitan urusan pentadbiran peperiksaan bagi mengelakkan sebarang kesulitan.

Sekian, harap maklum. Kerjasama daripada pihak tuan amat dihargai.

btm-left.pngbtm-right.png
Selamat Bersara buat Encik Mohd Radzuan bin Mohamad
Selamat bersara diucapkan kepada Encik Mohd Radzuan bin Mohammad yang telah bersara pada 3 Mac 2017 setelah berkhidmat selamat 36 tahun bersama dengan Kementerian Pendidikan Malaysia, amnya dan Jabatan Pengurusan Peperiksaan dan Senat (JPPS), khususnya. Seluruh warga Unit Peperiksaan dan Penilaian serta warga IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka mendoakan semoga Encik Mohd Radzuan sentiasa diberi perlindungan dan kesihatan berpanjangan oleh Allah SWT serta dimurahkan rezeki dan berbahagia bersama keluarga tercinta.
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat (PENSYARAH) Peperiksaan November 2016
Perhatian!

Tuan/Puan diminta LOGIN ke Portal UPP terlebih dahulu sebelum klik BAHAN TAKLIMAT NOVEMBER 2016 dan JADUAL PEPERIKSAAN NOVEMBER 2016 (PENSYARAH) untuk muat turun bahan. Kerjasama tuan/puan amat dihargai. Bahan ini adalah untuk rujukan tuan/puan. Sebarang kesulitan amat dikesali. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Pengurusan Peperiksaan Semester 1/2016
Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Bagi memudahkan pengurusan peperiksaan pada semester 1/2016, pihak UPP telah sertakan Template 3.1 di bahagian bar Muat Turun (lihat atas) dan turut menyediakan Panduan Pemeriksaan Skrip Jawapan yang boleh dilihat di bahagian E-Tutorial di atas. Mohon para pensyarah login dahulu sebelum akses ke link berkenaan di portal UPP ini. Bahan-bahan ini boleh dimuat turun. Segala kesulitan amat dikesali, kerjasama semua amat dihargai. Terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Subhanallah, Maha Suci Allah
Dari Abu Darda RA meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, katakanlah
SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, LAILAHAILLALLAH,
ALLAHU AKBAR,
WALAHAULAWALA KUWATAILLA BILLAH
sesungguhnya ia adalah BAQIYAYATUSSALIHAT,

kalimat ini menghapus dosa-dosa sebagaimana daun-daun akan berguguran daripada pohonnya di musim dingin dan kalimat ini jugasebagai khazanah di dalam syurga.
btm-left.pngbtm-right.png
PENGUNJUNG
webs counters
btm-left.pngbtm-right.png
MAKLUMAN
Para Pensyarah perlu Daftar Masuk (LOGIN) untuk Muat Turun (Download) di sub-menu 'Pensyarah'
btm-left.pngbtm-right.png
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
btm-left.pngbtm-right.png
KENALI UPP
btm-left.pngbtm-right.png
PAUTAN


btm-left.pngbtm-right.png
PENGGREDAN
btm-left.pngbtm-right.png
KALKULATOR PMG
PMG :
btm-left.pngbtm-right.png
HAK CIPTA

Hak Cipta Terpelihara UPP@NSAA 2015 - UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN,
IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU, MELAKA


Tidak dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan portal ini dalam apa juga bentuk dan cara sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain sebelum mendapat izin bertulis daripada Pengarah IPG Kampus Perempuan Melayu.

btm-left.pngbtm-right.png
38,543 unique visits Theme Fusionist by Harly