AKTIVITI UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN
btm-left.pngbtm-right.png
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat Peperiksaan Mei 2017 (PELAJAR)
Makluman kepada para pelajar yang tidak menghadiri taklimat pelajar bagi Peperiksaan Mei 2017 (Tidak Hadir Bersebab) terutama kepada para pelajar PISMP Ambilan Januari 2014 yang berpraktikum sebelum ini disertakan bahan taklimat peperiksaan untuk rujukan dan panduan para pelajar sebelum menduduki pepeirksaan. Harap maklum dan terima kasih.

>>KLIK 01 (Muat Turun)

>>KLIK 02 (SLIDE SHOW sahaja)
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat (KETUA/PEMERIKSA SKRIP) Peperiksaan Mei 2017
Assalammualaikum dan selamat sejahtera...

Disertakan bahan Taklimat Ketua Pemeriksa dan Pemeriksa Skrip Peperiksaan Mei 2017 untuk makluman dan tindakan selanjutnya daripada pihak tuan/puan. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
SLIP MENDUDUKI PEPERIKSAAN MEI 2017
Kepada semua pelajar IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka sila layari http://www.items-ipgm.edu.my untuk memuat turun dan mencetak "Slip Menduduki Peperiksaan Mei 2017"anda. Anda semua dikehendaki mempamerkan slip tersebut di atas meja pada setiap kali berada di dalam dewan/bilik peperiksaan semasa peperiksaan Mei 2017 berlangsung. Sila semak sekiranya terdapat ralat dan sila rujuk dengan kami di Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka. Walaubagaimanapun, kepada para pelajar PISMP AMB. Jun 2014, sila muat turun semula Jadual Peperiksaan Mei 2017 anda yang terkini di portal UPP ini. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat (PENSYARAH) Peperiksaan Mei 2017
Disertakan bahan Taklimat Pengawas bagi Peperiksaan Mei 2017 untuk perhatian dan tindakan selanjutnya daripada pihak tuan. Harap maklum dan terima kasih.

KLIK : "BAHAN TAKLIMAT PEPERIKSAAN MEI 2017
btm-left.pngbtm-right.png
Jadual Peperiksaan MEI 2017 (PELAJAR)
Disertakan Jadual Peperiksaan Mei 2017 untuk rujukan para pelajar. Sila klik JADUAL PEPERIKSAAN MEI 2017. Sebarang kesulitan sila rujuk dengan Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Penggunaan Borang CAR dan PAR bagi tahun 2017
Tuan,

Dengan hormatnya, saya ingin menarik perhatian tuan berhubung perkara di atas.

2. Berdasarkan dapatan Audit bil. 1/Tahun 2017, Unit Peperiksaan dan Penilaian (UPP) dikehendaki menguatkuasakan penggunaan borang MSISO LAM-PUP-02 [Prosedur Tindakan Pencegahan (PAR) dan Laporan Cadangan Tindakan Pembetulan (CAR)] dengan serta merta.

3. Sehubungan dengan itu, pihak tuan perlu akur dengan segala arahan Ketua Unit Peperiksaan dan Penilaian (KUPP) dari semasa ke semasa berkaitan urusan pentadbiran peperiksaan bagi mengelakkan sebarang kesulitan.

Sekian, harap maklum. Kerjasama daripada pihak tuan amat dihargai.

btm-left.pngbtm-right.png
Selamat Bersara buat Encik Mohd Radzuan bin Mohamad
Selamat bersara diucapkan kepada Encik Mohd Radzuan bin Mohammad yang telah bersara pada 3 Mac 2017 setelah berkhidmat selamat 36 tahun bersama dengan Kementerian Pendidikan Malaysia, amnya dan Jabatan Pengurusan Peperiksaan dan Senat (JPPS), khususnya. Seluruh warga Unit Peperiksaan dan Penilaian serta warga IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka mendoakan semoga Encik Mohd Radzuan sentiasa diberi perlindungan dan kesihatan berpanjangan oleh Allah SWT serta dimurahkan rezeki dan berbahagia bersama keluarga tercinta.
btm-left.pngbtm-right.png
Bahan Taklimat (PENSYARAH) Peperiksaan November 2016
Perhatian!

Tuan/Puan diminta LOGIN ke Portal UPP terlebih dahulu sebelum klik BAHAN TAKLIMAT NOVEMBER 2016 dan JADUAL PEPERIKSAAN NOVEMBER 2016 (PENSYARAH) untuk muat turun bahan. Kerjasama tuan/puan amat dihargai. Bahan ini adalah untuk rujukan tuan/puan. Sebarang kesulitan amat dikesali. Harap maklum dan terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
LEWAT MENDAFTAR KURSUS NOVEMBER 2016
Perhatian kepada para pelajar yang masih tidak mendaftar kursus bagi semester 2/2016 di dalam iTems pada tempoh yang telah diberi, sila ke Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka untuk mendapatkan Borang Lewat Daftar Kursus selewat-lewatnya sebelum atau pada 16 Jun 2016. Sekiranya, anda tidak berbuat demikian, anda dikira tidak berminat untuk meneruskan pengajian. Mohon kerjasama semua. Kerjasama anda semua amat dihargai. Terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Pengurusan Peperiksaan Semester 1/2016
Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Bagi memudahkan pengurusan peperiksaan pada semester 1/2016, pihak UPP telah sertakan Template 3.1 di bahagian bar Muat Turun (lihat atas) dan turut menyediakan Panduan Pemeriksaan Skrip Jawapan yang boleh dilihat di bahagian E-Tutorial di atas. Mohon para pensyarah login dahulu sebelum akses ke link berkenaan di portal UPP ini. Bahan-bahan ini boleh dimuat turun. Segala kesulitan amat dikesali, kerjasama semua amat dihargai. Terima kasih.
btm-left.pngbtm-right.png
Subhanallah, Maha Suci Allah
Dari Abu Darda RA meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, katakanlah
SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, LAILAHAILLALLAH,
ALLAHU AKBAR,
WALAHAULAWALA KUWATAILLA BILLAH
sesungguhnya ia adalah BAQIYAYATUSSALIHAT,

kalimat ini menghapus dosa-dosa sebagaimana daun-daun akan berguguran daripada pohonnya di musim dingin dan kalimat ini jugasebagai khazanah di dalam syurga.
btm-left.pngbtm-right.png
PENGUNJUNG
webs counters
btm-left.pngbtm-right.png
MAKLUMAN
Para Pensyarah perlu Daftar Masuk (LOGIN) untuk Muat Turun (Download) di sub-menu 'Pensyarah'
btm-left.pngbtm-right.png
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
btm-left.pngbtm-right.png
KENALI UPP
btm-left.pngbtm-right.png
PAUTAN


btm-left.pngbtm-right.png
PENGGREDAN
btm-left.pngbtm-right.png
KALKULATOR PMG
PMG :
btm-left.pngbtm-right.png
HAK CIPTA

Hak Cipta Terpelihara UPP@NSAA 2015 - UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN,
IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU, MELAKA


Tidak dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan portal ini dalam apa juga bentuk dan cara sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain sebelum mendapat izin bertulis daripada Pengarah IPG Kampus Perempuan Melayu.

btm-left.pngbtm-right.png
32,548 unique visits Theme Fusionist by Harly