AKTIVITI UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN
Penggunaan Borang CAR dan PAR bagi tahun 2017
Tuan,

Dengan hormatnya, saya ingin menarik perhatian tuan berhubung perkara di atas.

2. Berdasarkan dapatan Audit bil. 1/Tahun 2017, Unit Peperiksaan dan Penilaian (UPP) dikehendaki menguatkuasakan penggunaan borang MSISO LAM-PUP-02 [Prosedur Tindakan Pencegahan (PAR) dan Laporan Cadangan Tindakan Pembetulan (CAR)] dengan serta merta.

3. Sehubungan dengan itu, pihak tuan perlu akur dengan segala arahan Ketua Unit Peperiksaan dan Penilaian (KUPP) dari semasa ke semasa berkaitan urusan pentadbiran peperiksaan bagi mengelakkan sebarang kesulitan.

Sekian, harap maklum. Kerjasama daripada pihak tuan amat dihargai.

Selamat Bersara buat Encik Mohd Radzuan bin Mohamad
Selamat bersara diucapkan kepada Encik Mohd Radzuan bin Mohammad yang telah bersara pada 3 Mac 2017 setelah berkhidmat selamat 36 tahun bersama dengan Kementerian Pendidikan Malaysia, amnya dan Jabatan Pengurusan Peperiksaan dan Senat (JPPS), khususnya. Seluruh warga Unit Peperiksaan dan Penilaian serta warga IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka mendoakan semoga Encik Mohd Radzuan sentiasa diberi perlindungan dan kesihatan berpanjangan oleh Allah SWT serta dimurahkan rezeki dan berbahagia bersama keluarga tercinta.
Bahan Taklimat (PENSYARAH) Peperiksaan November 2016
Perhatian!

Tuan/Puan diminta LOGIN ke Portal UPP terlebih dahulu sebelum klik BAHAN TAKLIMAT NOVEMBER 2016 dan JADUAL PEPERIKSAAN NOVEMBER 2016 (PENSYARAH) untuk muat turun bahan. Kerjasama tuan/puan amat dihargai. Bahan ini adalah untuk rujukan tuan/puan. Sebarang kesulitan amat dikesali. Harap maklum dan terima kasih.
LEWAT MENDAFTAR KURSUS NOVEMBER 2016
Perhatian kepada para pelajar yang masih tidak mendaftar kursus bagi semester 2/2016 di dalam iTems pada tempoh yang telah diberi, sila ke Unit Peperiksaan dan Penilaian, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka untuk mendapatkan Borang Lewat Daftar Kursus selewat-lewatnya sebelum atau pada 16 Jun 2016. Sekiranya, anda tidak berbuat demikian, anda dikira tidak berminat untuk meneruskan pengajian. Mohon kerjasama semua. Kerjasama anda semua amat dihargai. Terima kasih.
Pengurusan Peperiksaan Semester 1/2016
Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Bagi memudahkan pengurusan peperiksaan pada semester 1/2016, pihak UPP telah sertakan Template 3.1 di bahagian bar Muat Turun (lihat atas) dan turut menyediakan Panduan Pemeriksaan Skrip Jawapan yang boleh dilihat di bahagian E-Tutorial di atas. Mohon para pensyarah login dahulu sebelum akses ke link berkenaan di portal UPP ini. Bahan-bahan ini boleh dimuat turun. Segala kesulitan amat dikesali, kerjasama semua amat dihargai. Terima kasih.
Subhanallah, Maha Suci Allah
Dari Abu Darda RA meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, katakanlah
SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, LAILAHAILLALLAH,
ALLAHU AKBAR,
WALAHAULAWALA KUWATAILLA BILLAH
sesungguhnya ia adalah BAQIYAYATUSSALIHAT,

kalimat ini menghapus dosa-dosa sebagaimana daun-daun akan berguguran daripada pohonnya di musim dingin dan kalimat ini jugasebagai khazanah di dalam syurga.
webs counters
MAKLUMAN
Para Pensyarah perlu Daftar Masuk (LOGIN) untuk Muat Turun (Download) di sub-menu 'Pensyarah'

Not a member yet?