KURSUS PRA PERSARAAN PERKHIDMATAN AWAM
Unit Khidmat PengurusanJemputan menghadiri Kursus Pra Persaraan Perkhidmatan Awam seperti
ketetapan berikut:-

Tarikh: 29 - 31 Mac 2017
Tempat: Langkawi Seaview Hotel, Langkawi, Kedah
Penganjur: Human Touch Resources

Klik link berikut untuk SURAT RUJUKAN
E-FILING TAHUN TAKSIRAN 2016
Unit Khidmat PengurusanLembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) ingin memaklumkan bahawa
pengemukaan Borang Nyata Cukai Pendapatan (BNCP) Tahun Taksiran 2016
melalui e-Filing bagi Borang E, BE, B, BT, P, M, MT dan TF boleh dilakukan mulai
1 Mac 2017 hingga 30 April 2017.

Sila dimuat turun dan cetak daripada link berikut untuk rujukan:
SURAT LHDN
KURSUS ANJURAN EMERGE KNOWLEDGE CONNECTION SDN BHD
Tuan / Puan dijemput menghadiri kursus anjuran sektor swasta dengan pembiayaan sendiri. Kursus yang ditawarkan ialah :
1. Kemahiran Menggunakan Bahasa Inggeris di Tempat Kerja
2. Dealing With Difficult People and People You Can't Stand
3. Meningkatkan Kemahiran Dalam Pengurusan Majlis dan Acara Rasmi

Sila muat turun pada pautan berikut untuk mengetahui maklumat selanjutnya:
BORANG TAWARAN KURSUS

Sekian terima kasih.
PERUBAHAN TARIKH AWAL MUHARAM DALAM KALENDAR AKADEMIK
Unit Pembangunan AkademikJabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengumumkan bahawa tarikh 1 Muharram 1439H (Maal Hijrah) bagi Tahun 2017 diubah dari 21 September 2017 (khamis) kepada 22 September 2017 (Jumaat).

Mohon tuan/puan menukar tarikh yang baharu ke dalam kalendar akademik masing-masing.

Sekian. Terima Kasih.
JEMPUTAN MENGHADIRI BENGKEL DIDIK HIBUR-KAMISHIBAI PERINGKAT ANTARABANGSA 2017
Unit Pembangunan AkademikInstitut Pendidikan Guru Kampus Tun Abdul Razak, Kota Samarahan dengan kerkasama Taiyo Yuden Sdn. Bhd Sarawaj akan menganjurkan Bengkel Didik Hibur- Kamishibai Peringkat Antarabangsa maklumat berikut:
Tarikh :18 - 20 April 2017
Tempat : Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Abdul Razak, Kota Samarahan

Muat turun bahan selanjutnya
MODUL TMK DAN PEMIKIRAN KOMPUTASIONAL UNTUK KSSR
Sila dapatkan :

1. Surat Pelaksanaan Modul TMK di bawah KSSR
2. Modul TMK dan Pemikiran Komputasional
BILA ILMUAN BERBICARA
INTENSIVE EXPRESSIVE ARTS THERAPY WORKSHOP
Unit Psikologi dan KaunselingMalaysian Expressive Arts Therapy Association akan menganjurkan Intensive Expressive Arts Therapy Workshop 2017. Butiran maklumat program adalah seperti berikut :

Program : Intensive Expressive Arts Therapy Workshop 2017
Tarikh : 24-26 februari 2017
Tempat : Kolej Geomatika, Kuala Lumpur
PERMOHONAN DELEGASI UNTUK SIDANG KEMUNCAK KE -4 PENDIDIKAN NASIONAL "4TH EDUCATION NATION CONFERENCE 2017"
Jabatan LatihanAsian World Summit dengan sukacitanya memaklumkan bahawa kami akan menganjurkan Sidang Kemuncak '4th Education Nation Conference 2017".

Sehubungan dengan itu, kami ingin mengemukakan permohonan delegasi dari institut-institut Pendidikan Guru ke persidangan berprestij ini yang akan berlangsung pada 19 April 2017 di Hotel Renaissance K.Lumpur

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi En. Fadzli Saupe (03-2333 9362)

ELITE ESSENTIAL 2017
Jabatan LatihanUPCOMING TRAINING PROGRAMMES

1. Budaya Kerja Cemerlang & Motivasi Diri - 27 & 28 Februari 2017
2. Do You Want to be Creative? - 20 & 21 Mac 2017
3. Pengurusan Fail & Rekod yang Berkesan - 20 & 21 Mac 2017
4. Finance for the Non-Financial Professionals - 22 & 23 Mac 2017

Kindly call Elite Essential at 03-80639211 to request for the full brochure and registration form.

MESYUARAT JK AKREDITASI BIL 1/2017 (22.02.17)

TEMU MESRA PENGARAH BERSAMA JABATAN HAL EHWAL PELAJAR (22.02.17)

BANNER

KUNJUNGAN DARIPADA SEKTOR PENDIDIKAN ISLAM, JPN MELAKA (02.03.17)