SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BAHARU 2018

"Selamat Menyambut Tahun Baharu kepada seluruh rakyat Malaysia khusus warga Melaka. Tingkatkan iltizam, bina keazaman dan keyakinan diri demi mencapai matlamat ke puncak jaya. Jadikan 2018 lebih baik berbanding tahun-tahun sebelumnya."

Setulus ikhlas: YAB Datuk Seri Utama Ir. HJ. Idris bin Hj. Haron, Ketua Menteri Melaka

KEKOSONGAN JAWATAN SEBAGAI PENGARAH SEAMEO SEN
Unit Khidmat PengurusanKementerian Pendidikan Malaysia (KPM) ingin mempelawa calon-calon di kalangan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG54 hakiki yang berminat untuk mengisi kekosongan jawatan secara peminjaman sebagai Pengarah Southeast Asian Ministers Of Education Organisation Regional Centre For Special Education (SEAMEO SEN), Melaka.
Pengarah SEAMEO SEN adalah bertanggungjawab untuk melaksanakan dasar-dasar dan program-program professional serta pentadbiran yang diluluskan oleh Lembaga Pengurus SEAMEO SEN dengan ditawarkan gaji permulaan sebanyak RM8,913.25. Sila rujuk lampiran untuk senarai tugas dan syarat-syarat permohonan.
Bagi calon-calon yang berminat serta memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan, sila lengkapkan borang permohonan dan kemukakan kepada Bahagian Dasar dan Hubungan Antarabangsa pada atau sebelum 10 Januari 2018 (Rabu).
Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, sila hubungi Puan Umathevi Ponnusamy di talian 03-88846107 atau emel:uma.ponnusamy@moe.gov.my.
BORANG, SENARAI TUGAS DAN SYARAT PENCALONAN
Jadual Waktu Sem 1 tahun 2018 (28.12.2018)
JK Jadual WaktuSila Muat turun Jadual waktu Induk Sem 1/2018 berikut
Jadual Waktu Sem 1 2018 Kemaskini 2
PENAMBAHBAIKAN WAKTU BEKERJA BERPERINGKAT (WBB)
Unit Khidmat PengurusanSemua staf diwajibkan membuat pemilihan waktu bekerja bagi tahun 2018 dengan mengisi Borang Pemilihan Waktu Bekerja Berperingkat (WBB) yang boleh diperolehi dari kaunter Khidmat Pelanggan dan perlu dipulangkan semua ke pejabat pentadbiran sebelum 29 Disember 2017 untuk urusan kelulusan.
MEMO DALAMAN, BORANG PEMILIHAN DAN PP042017
PELAWAAN KEMUDAHAN BIASISWA TAJAAN BADAN ASING TAHUN 2018: JICA KNOWLEDGE CO-CREATION PROGRAM FOR LONG TERM PARTICIPANTS-GLOBAL PUBLIC LEADERSHIP PROGRAM (ASEAN) FY2018
Dimaklumkan bahawa Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, KPM telah menerima pelawaan daripada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk mengemukakan pencalonan dari kalangan pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional untuk memohon kemudahan penajaan biasiswa bagi peringkat pengajian Sarjana dan Doktor Falsafah (Ph.D) di bawah Global Public Leadership Program (ASEAN) FY2018.

Pegawai yang berminat boleh melayari portal JPA www.jpa.gov.my atau http://esilav2.jpa.gov.my untuk mengetahui syarat-syarat dan tatacara permohonan. Permohonan online dibuka mulai 30 November 2017 sehingga 13 Disember 2017.

Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan selewat-lewatnya pada 7 Disember 2017 (Khamis), jam 5.00 petang kepada:

Unit Latihan Dalam Perkhidmatan
Cawangan Pembangunan Manusia dan Latihan
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Kementerian Pendidikan Malaysia
Aras 4, Blok E12, Kompleks E
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62604 Putrajaya

u.p.: Puan Paridah binti Ali, Tel: 03-8884 7947
E-mel: paridah.ali@moe.gov.my
u.p.: Encik Danial Abdillah bin Suhaimi, Tel: 03-8884 7943
E-mel: danial.suhaimi@moe.gov.my
Faks: 03-8884 7925
BENGKEL CHOICE THEORY REALITY THERAPY (CTRT 2017)
Unit Psikologi dan KaunselingBengkel akan diadakan seperti ketetapan berikut:
Tarikh: 20 - 21 .12.2017
Tempat: Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT) Bandar Enstek Nilai
Bahan CTRT

MESYUARAT PEMUAFAKATAN IPGK PM TAHUN 2017
Unit Khidmat PengurusanMesyuarat Pemuafakatan akan diadakan seperti ketetapan berikut;
Tarikh: 13 Disember 2017
Masa: 9.00 pagi
Tempat: Dewan Srikandi
Kehadiran adalah semua staf bukan akademik, wakil Syarikat Muar Usaha Baki, Azam Armada
Security Sdn. Bhd. dan Nasadia Enterprise.
CERAMAH "NEVER TRUST FIRE"
Unit Khidmat PengurusanCeramah "Never Trust Fire" akan diadakan seperti ketetapan berikut:
Tarikh: 20.12.2017
Tempat: Dewan Tun Fatimah
Masa: 9.00 am - 11 am
Mohon hadirkan diri tanpa keuzuran. Terima kasih.
SURAT DILAMPIRKAN
JADUAL WAKTU PDPLI KDC Ambilan November 2017
Jadual waktu Guru Pelatih PDPLI KDC Ambilan Nov 2017 DINI SM (Guru Interim SABK) boleh di muatturun seperti pautan berikut Jadual Waktu KDC Nov 2017
PENDAFTARAN PELAJAR PDPLI KDC DINI AMBILAN NOVEMBER 2017
PENDAFTARAN PELAJAR PDPLI KDC DINI AMBILAN NOVEMBER 2017TARIKH : 4 DISEMBER 2017 (ISNIN)
MASA : 8.30 am - 10.30 am
TEMPAT : Dewan Srikandi, IPG Kampus Perempuan Melayu Melaka.

PAKAIAN : Tudung putih, Baju kurung putih, Kain hitam dan Kasut hitam bertutup.
KIT PENDAFTARAN boleh di muat turun di KIT PENDAFTARAN

*PENTING*- Bawa bersama Ijazah asal dan Pengiktirafan Kelayakan
- Pengiktirafan boleh rujuk link di sebelah SEMAKAN PENGIKTIRAFAN

JOM BACA BERSAMA 10 MINIT (24.04.2018)

PROGRAM SEAMEO SEN (01.03.2018)

MESYUARAT PENGURUSAN IPGM BIL. 2 TAHUN 2018 (21-22 Mei 2018)

MESYUARAT M3P ( 9 JULAI 2018 )

MAJLIS BICARA PROFESIONAL BERSAMA TKPPM (04.05.2018)

STAF IPGKPM SILA LOGIN
Bermasalah untuk log masuk? Hubungi En. Nor Azman (UTMK) atau En. Ahmad Fairuz (PTM) Tel: 062822513 Samb 185 untuk bantuan.
LIVE TV ONLINE
VIDEO PILIHAN