SELAMAT ULANGTAHUN MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH (15.04.2017)

"Selamat menyambut ulang tahun Melaka Bandaraya Bersejarah yang ke-14 kepada seluruh warga Melaka. Keistimewaan Bandaraya Melaka terserlah sejak dahulu sehingga menjadikannya tumpuan pelancong dan pelabur. Saya mengharapkan warga Melaka dapat terus memulihara dan memastikan warisan dan kekayaan tinggalan sejarah dalam keadaan baik. Malahan berdaya tahan, mapan dan lestari, agar dapat dinikmati oleh generasi hari ini dan akan datang."
Setulus ikhlas: Datuk Seri Utama Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron, Ketua Menteri Melaka.
SEMINAR TRANSFORMASI MINDA USAHAWAN WANITA (U-BOLEH)
TEMA "KEUSAHAWANAN DAN PENDIDIKAN ABAD 21"

JK SGM IPGK PM dengan kerjasama Jabatan Pembangunan Wanita Negeri Melaka mengalu-alukan kehadiran Datuk/ Datin / Dr. / Tuan/ Puan ke Seminar Transformasi Minda Usahawan Wanita (U-Boleh) yang julung kali di adakan di Kampus IPGK Perempuan Melayu, Melaka.

Pelajar-pelajar berikut DIWAJIBKAN hadir ke seminar ini:
PISMP Ambilan Jun 2015 (Sem. 4)
PISMP Ambilan Jun 2016 (Sem. 2)
PDPM PERMATA Ambilan Jun 2016
PDPLI PERMATA Ambilan Jun 2016

Sokongan dan kerjasama tuan/puan akan dapat menjayakan lagi program ini.
KURSUS-KURSUS YANG DITAWARKAN INTAN WILAYAH SELATAN
Tuan / Puan dipelawa menghadiri kursus anjuran INTAN Wilayah Selatan. Sila klik pautan berikut untuk maklumat selanjutnya : IKLAN KURSUS
URUSAN PEMANGKUAN PENSYARAH CEMERLANG TAHUN 2017
Unit Khidmat PengurusanSila memuat naik iklan dan borang:-

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Adalah dimaklumkan bahawa permohonan PC 2017 telah dibuka dan tarikh tutup adalah pada 5 Mei 2017. Adalah diharapkan agar semua rakan-rakan warga IPGK PM dapat mengisinya segera dan menghantar kepada pihak pentadbiran 2 minggu sebelum tarikh tersebut bagi melancarkan proses pengurusan. Walau bagaimanapun tarikh akhir akan dibincangkan dan ditetapkan oleh pihak pengurusan kerana melibatkan urusan penyemakan dokumen. Tindakan awal adalah dialu-alukan.
Jawatankuasa PC akan mengadakan satu taklimat berkaitan dengan perkara ini dalam jangka masa yang terdekat. Oleh itu diharapkan agar semua rakan dapat mengisi borang ini lebih awal bagi tujuan memudahkan proses perbincangan.

SELAMAT MENCUBA DAN PERCAYA BAHAWA SETIAP INDIVIDU MEMPUNYAI KELAYAKAN ITU. IPGKPM SENTIASA TERBAIK.

Sebarang pertanyaan boleh merujuk kepada jawatankuasa PC seperti yang termaktub dalam JKTU 2017.
Sila klik pada pautan berikut untuk memuat naik maklumat selanjutnya: IKLAN ,BORANG PERMOHONAN DAN CARA-CARA MENGISI
TAKLIMAT KURSUS ELEKTIF TERBUKA 2017
Unit Pembangunan AkademikSatu taklimat pemilihan kursus Elektif Terbuka yang akan ditawarkan pada semester 2/2017 akan dilaksanakan pada ketentuan berikut :

Tajuk : TAKLIMAT PEMILIHAN KURSUS ELEKTIF TERBUKA 2/2107
Tarikh : 10 April 2017 (Isnin)
Tempat : Bilik Seri Tanjung (Tingkat 1, Anjung Hikmah)
Masa : 8.00 – 9.00 Pagi (Waktu Tutorial)

Sehubungan itu semua pelajar PISMP Ambilan Jun 2015 diwajibkan hadir taklimat tersebut.

Mentor yang terlibat pada waktu tutorial tersebut digalakkan hadir bersama.
KARNIVAL PENDIDIKAN NEGERI MELAKA (06 - 09 APRIL 2017)
Kemas Kini Jadual Waktu Induk
Sila muat turun kemas kini jadual untuk tujuan rekod

Jadual waktu induk kemas kini 16 Januari 2017 dan 27 Mac 2017
PROGRAM SEPARA MASA UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA (UTeM)
Universiti Teknikal Malaysia (UTeM) menawarkan pelbagai kursus / program Doktor Falsafah, Sarjana dan Sarjana Muda separa masa. Sila klik pada pautan disediakan untuk mengetahui maklumat selanjutnya : SURAT TAWARAN PROGRAM
PENAMBAHBAIKAN DOKUMEN
Unit Khidmat PengurusanMakluman untuk semua warga IPGKPM, bagi melicinkan urusan penerimaan dan penghantaran dokumen secara emel, beberapa penambahbaikan perlu dipatuhi dan mohon rujuk memo berkaitan.

Sila klik pada pautan berikut untuk mengetahui maklumat selanjutnya: MEMO PENGARAH
TARIKH PENDAFTARAN PEPERIKSAAN AWAM DAN PENTAKSIRAN PUSAT KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA TAHUN 2017
Unit Pembangunan AkademikDimaklumkan bahawa Lembaga Peperiksaan telah menetapkan tarikh pendaftaran peperiksaan bagi UPSR, PASR, PT3, SPM, SPMU, UPBA dan STAM Tahun 2017 bagi calon sekolah dan calon persendiriaan adalah 1 Mac hingga 31 Mac 2017.

Maklumat lanjut muat turun bahan berikut :

Jadual Kerja

KUNJUNGAN DARIPADA SEKTOR PENDIDIKAN ISLAM, JPN MELAKA (02.03.17)

PERHIMPUNAN BULANAN & MAJLIS PURNA BAKTI (25.01.17)

EKSA DI KOMPLEKS SUKAN PUTERI GUNUNG LEDANG

KURBAN PERDANA PERINGKAT IPGK PM (04.09.2017)

SINERGI ILMU: VISI DAN ASPIRASI

PAUTAN BERMANFAAT