Video Program PISA 2018

Tema Bulan October 2018

Program Kerohanian Masjid Anjuran Bersama Masjid An-Nur Taman Maju
Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillah, pada 11 November 2018 yang lalu, pihak jawatankuasa PISA dan JPP IPGK Perempuan Melayu dengan kerjasama ahli jawatankuasa Masjid An-Nur Taman Maju, Jasin telah menganjurkan Program Kerohanian Masjid. Ini merupakan program yang julung kali diadakan dengan kerjasama daripada jawatankuasa Masjid Taman An-Nur dan para penduduk Taman Maju, Jasin. Sepanjang program ini berlangsung, terdapat beberapa pertandingan yang dijalankan iaitu pertandingan hafazan, tilawah, khutbah, azan dan syarahan. Pertandingan tersebut telah disertai oleh pelajar sekolah rendah dan menengah serta orang dewasa yang merupakan penduduk di sekitar Taman Maju, Jasin. Ini merupakan salah satu program komuniti yang dijalankan untuk menyebarkan lagi biah islamiah disamping mengeratkan hubungan silaturrahim dengan semua ahli jawatankuasa Masjid An-Nur serta penduduk Taman Maju. Diharapkan program seperti ini dapat dijalankan lagi pada masa akan datang, inshaAllah.

Borang Penyertaan, Teks Khutbah dan Syarahan
Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung portal PISA IPGKPM yang berminat untuk menyertai pertandingan-pertandingan yang dianjurkan oleh ahli kariah Taman Maju, Jasin dengan kerjasama IPGK Perempuan Melayu, bolehlah mendapatkan borang penyertaan di sudut "Tazkirah" atau menekan link yang disediakan di bawah. Terima kasih.

Borang Penyertaan, Teks Khutbah & Syarahan

Ceramah Mega: Syiah Dan Kristian Ancaman Baharu Kepada Islam Di Malaysia
Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillah, selesai sudah perkongsian bermanfaat yang disampaikan oleh Ustaz Faisol tentang cabaran ideologi liberal yang dibawa oleh Kristian dan Syiah. Moga pengisian yang diberikan ini dapat membantu kita untuk mempersiapkan diri menghadapi cabaran semasa.

Sebaran Ceramah Mega: Syiah Dan Kristian Ancaman Baharu Kepada Islam Di Malaysia
Dalil daripada hadis Nabi s.a.w. antaranya: Daripada Said bin Aslam r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud: โ€œSesiapa yang menukar agamanya hendaklah dipancung lehernya โ€œ (al-Muatta).

๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum wbt.

InshaAllah, Pusat Islam Saiyidah Aisyah (PISA) akan menganjurkan Ceramah Mega pada ketetapan berikut:

Tarikh : 24 Oktober 2018 (Rabu)
Masa : 7.30 - 9.30 malam
Tempat : Pusat Islam Saiyidah Aisyah (PISA)

๐Ÿ“Œ Disampaikan oleh penceramah istimewa daripada luar.

๐Ÿ’• Semua dipersilakan hadir!

Dan sesiapa diantara kamu yang murtad (berpaling tadah) daripada agamanya (Agama Islam) lalu ia mati sedangkan dalam keadaan kafir, maka orang yang demikian, rosak binasalah segala amal usahanya (yang baik) didunia dan akhirat. Mereka itulah ahli neraka dan kekal didalamnya (selama-lamanya) (surah Al-Baqarah 2: 217)
Ceramah Belia Bersama Sukarelawan
Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillah, kita dapat mendengar perkongsian yg bertajuk 'Belia Bersama Dunia Sukarelawan' yg disampaikan oleh Cik Siti Zulaikha tentang aktiviti-aktiviti sukarelawan yg telah dijalankan. Moga kita lebih berusaha dan berlapang dada untuk melibatkan diri dalam aktiviti seperti ini. Jika bukan kita yang bertindak membantu umat yg dalam kesusahan, siapa lagi?Bengkel Pengurusan Jenazah
Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillah, telah selesai sudah bengkel pengurusan jenazah diadakan pada 20 Oktober 2018 yang lalu. Diharapkan segala input yang diperolehi daripada bengkel ini dapat memberikan manfaat kepada semua siswi pendidik.Majlis Penutup Muslimah Youth Week 2018
Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillah, telah selesai sudah program Muslimah Youth Week yang berlangsung selama 3 hari bermula daripada 15 Oktober 2018 hingga 17 Oktober 2018. Diharapkan penganjuran program ini dapat memberikan manfaat kepada semua siswi pendidik.Peserta Akhir Pentas Muallimah 2018
Poster Penutupan Muslimah Youth Week 2018
Wanita Idaman Syurga
Alhamdulillah, kita berpeluang sekali lagi untuk mendengar perkongsian daripada Puan Tasha Manshahar. Diharapkan pengisian yang disampaikan dapat menjentik hati-hati siswi pendidik untuk sentiasa memperbaiki diri dan berusaha kearah kebaikan.FOTO PILIHAN RAWAKAlbum:
Family Day PISA 1.0


Album:
Perasmian Muslimah Youth Week 15.10.2018


Album:
SAMBUTAN ISRA' MIKRAJ 1439H/2018


Album:
Amazing Race 15.10.2018


Album:
BULETIN PISA (2.0) 15.1.2018
JUMLAH PELAWAT
MAKLUMAN TERKINI

Borang Penyertaan, Teks Khutbah & Syarahan

Himpunan Doa
Keutamaan Belajar Al-Quran
Himpunan Tajuk Tajwid Kelas TFD Bahagian 2
Panduan Solat Tarawih
Tips Hafazan
Al-Quran
Konsep Perkahwinan

Sejarah Tamadun Islam

Iman Mutiara Hidup

Ubat Hati Yang Berpenyakit
Akal Cahaya Hidup
PAUTAN LAMAN WEB
WAKTU SOLAT
PETA LOKASI